Pörssitiedote maaliskuuta 12, 2007 12:20:45 CET

Metso toimittaa kalkin kalsinointilaitoksen Graymontille Yhdysvaltoihin

Metso Minerals toimittaa kalkin kalsinointilaitoksen Graymontille Cricket Mountainin kalkkilaitokseen Utahiin, Yhdysvaltoihin. Toimitus valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 8 miljoonaa euroa.
 
Tilaukseen sisältyy esilämmitteinen kalkin kalsinointilaitos sekä asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Toimituksen valmistuttua Cricket Mountainin kalkkilaitoksen vuotuinen kalsiumoksidin kokonaiskapasiteetti nousee 900 000 tonnista 1 300 000 tonniin. Laitos on yksi Yhdysvaltojen länsiosan suurimmista kalkkilaitoksista.
 
Graymont on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kalkintuottaja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa (englanniksi):
Kenneth Brame, johtaja, lämpötekniset prosessit, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh + 1 570 271 7719