Pörssitiedote heinäkuuta 5, 2007 01:00:00 CET

Metso toimittaa mineraalienkäsittelyjärjestelmän Elkem Solarille Norjaan

Metso Minerals toimittaa mineraalienkäsittelyjärjestelmän Elkem Solarin käsittelylaitokselle Kristiansandiin, Norjaan. Toimitus valmistuu vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on noin 6 miljoonaa euroa ja se sisältyy Metson toisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Toimitus sisältää murskaus-, seulonta- ja kvartsinpesulaitteistoa sekä suunnittelupalvelut. Laitteistoon kuuluu mm. esivaiheen murskain, leijupetikuivain, kuljetin ja kaksi seulaa. Metso toimittaa myös pystytyksen valvonta- ja projektinhallintapalvelut sekä lisälaitteita.
 
Elkemin laitos tuottaa puhdasta piitä, jota käytetään aurinkopaneelien valmistuksessa.
 
Elkem on yksi maailman johtavista metalleja ja materiaaleja ympäristömyötäisesti tuottavista yrityksistä. Yhtiö työllistää lähes 3 000 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 2 miljardia Norjan kruunua eli noin 250 miljoonaa euroa. Elkem on norjalaisen monialayritys Orkla ASA:n tytäryhtiö.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
 
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Eirik Brekke, maapäällikkö, Metso Minerals, Norja, puh. +47 33 361 021