Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste on päivitetty 16.1.2018

Yhteenveto

Kaikki Metson yritykset ovat sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi ja käsittelevät henkilötietojasi asiaa koskevan tietosuojalainsäädännön ja hyvän tietojenkäsittelykäytännön mukaisesti.

Me Metsossa keräämme ja käytämme henkilötietojasi (esim. nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero) eri tarkoituksiin, esimerkiksi tarjotaksemme sinulle palvelujamme sekä parantaaksemme ja personalisoidaksemme asiakaskokemustasi.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme yleisesti henkilötietojen käsittelystä Metsossa ja annamme tietoa siitä, miten käytämme henkilötietojasi tietyissä tilanteissa, kuten markkinoinnissa, kun haet työtä Metsolta, kun teet sopimuksen Metson kanssa ja kun käyt metso.com-verkkosivustolla (”verkkosivusto”) tai käytät verkkosivustoon liittyviä toimintoja.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan:

  • Miksi käsittelemme henkilötietojasi?
  • Minkä tyyppisiä tietoja keräämme sinusta?
  • Miten käytämme sinua koskevia tietoja?
  • Jaammeko sinua koskevia tietoja muille?
  • Kuinka kauan säilytämme sinua koskevia tietoja?
  • Mitä evästeet ovat ja miten niitä käytetään tällä verkkosivustolla?
  • Mitkä ovat henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeutesi?
  • Mitä sinun on tiedettävä ennen kuin napsautat linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille?
  • Voidaanko tätä tietosuojaselostetta muuttaa?
  • Miten otat meihin yhteyttä?

Saat yksityiskohtaisempia tietoja siitä, miten Metso käsittelee seuraavia aiheita koskevia henkilötietoja napsauttamalla linkkiä:

Markkinoinnin tietosuojaseloste

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Voimme kerätä henkilötietojasi moniin eri tarkoituksiin. Lisätietoa tietyntyyppisestä tietojenkäsittelystä on edellä luetelluissa aihekohtaisissa tietosuojaselosteissa, kuten markkinoinnin tietosuojaselosteessa.

Yhteistä kaikessa Metson henkilötietojen käsittelyssä on se, että tietojenkäsittely on tarpeen, jotta Metso voi toteuttaa sinuun liittyviä oikeuksiaan tai täyttää velvoitteitaan. Jos olet esimerkiksi asiakas, keräämällä henkilötietojasi pyrimme tarjoamaan sinulle pyytämiäsi palveluja, kehittämään, parantamaan ja personalisoimaan asiakaskokemustasi, ylläpitämään ja kehittämään asiakassuhdettamme sinuun ja viestimään tehokkaammin kanssasi.

Minkä tyyppisiä tietoja keräämme sinusta?

Keräämme henkilötietoja pääasiassa suoraan sinulta. Voit antaa meille tietoja esimerkiksi ottamalla meihin yhteyttä tai antamalla palautetta, rekisteröitymällä palvelujemme käyttäjäksi, hakemalla töitä, tilaamalla uutiskirjeitämme tai muuta materiaalia, kommentoimalla verkkosivuston sisältöä tai keskustelemalla siitä tai lataamalla tai siirtämällä materiaalia.

Keräämme yleensä seuraavanlaisia henkilötietoja sinusta:

  • tunnistetiedot ja yhteystiedot, kuten nimi, yritys, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • taloudelliset tiedot
  • tietoa asiakassuhteesta, kuten viestintäasetukset, tietoa siitä, mistä tuotteista olet kiinnostunut, sekä Metson tuotteiden ja palvelujen käytöstä
  • kirjautumistietosi, kuten käyttäjänimi ja salasana, Metson kirjautumistilille tai Preference Centeriin.
  • tekniset tiedot, kuten IP-osoitteesi.

Sinä päätät, haluatko antaa meille henkilötietoja. Jos päätät olla antamatta henkilötietoja, emme ehkä pysty toteuttamaan pyyntöäsi. Emme ehkä pysty esimerkiksi rekisteröimään sinua käyttäjäksi, tarkastelemaan työhakemustasi tai toimittamaan sinulle tuotteitamme tai palvelujamme.

Voimme tarvittaessa käyttää myös kolmannen osapuolen evästeitä ja siihen liittyvää tekniikkaa sekä luoda uutta tietoa analysoimalla tietoja, joita meillä on jo sinusta. Lisätietoa evästeistä on jäljempänä kohdassa ”Mitä evästeet ovat ja miten niitä käytetään tällä verkkosivustolla?”

Miten käytämme sinua koskevia tietoja?

Se, miten käytämme sinua koskevia tietoja, riippuu siitä, mihin tarkoitukseen tiedot alun perin kerättiin. Jotta saisit yleiskuvan siitä, miten käsittelemme henkilötietoja, annamme joitakin esimerkkejä jäljempänä. Tarkempia tietoja on aihekohtaisissa tietosuojaselosteissa.

Yleensä käytämme henkilötietojasi voidaksemme erityisesti:

  • myydä tuotteita ja palveluja sinulle
  • hankkia tuotteita ja palveluja sinulta
  • toimittaa tuotteita tai palveluja sinulle
  • tarjota asiakastukea myydyille tuotteille tai palveluille
  • tehdä tutkimuksia
  • turvata ja optimoida verkkosivuston käyttö
  • tarjota markkinointiviestintää
  • turvata pääsyn Metson tiloihin ja valvoa sitä
  • tehdä rekrytointeja tai
  • muulla tavalla täyttää lakisääteiset ja sopimusvelvoitteemme.

Jaammeko sinua koskevia tietoja muille?

Käytämme kolmansia osapuolia, kuten palveluntarjoajia, keräämään, tallentamaan ja käsittelemään henkilötietoja puolestamme. Tällaiset palveluntarjoajat voivat käsitellä henkilötietojasi ainoastaan siltä osin kuin se on tarpeen pyytämämme palvelun suorittamiseksi. Ne eivät pääsääntöisesti voi käyttää henkilötietojasi oman toimintansa edistämiseen.

Yksityisyytesi suojaamiseksi edellytämme, että kaikki palveluntarjoajamme pitävät niille toimittamamme henkilötiedot salassa ja riittävän turvassa. Niiden on myös noudatettava tietojenkäsittelysopimuksia ja sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä.
Lisäksi Metso voi luovuttaa tai siirtää henkilötietojasi Metso-konsernin sisällä.
Koska Metso on maailmanlaajuinen konserni, jolla on tytäryhtiöitä ja palveluntarjoajia sekä Euroopan unionissa että sen ulkopuolella, henkilötietojasi voidaan siirtää Euroopan unionin ulkopuolelle. Maissa, joihin tietosi siirretään, ei ehkä ole samanlaista tietosuojatasoa kuin kotimaassasi. Tästä huolimatta, kun henkilötietoja siirretään ulkomaille, huolehdimme aina siirron turvallisuudesta varmistamalla, että tiedonsiirrolle on oikeusperusta ja että tiedonsiirtoa koskevia säädöksiä noudatetaan.

Kuinka kauan säilytämme sinua koskevia tietoja?

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeen tietoihin liittyvien oikeuksiemme ja velvollisuuksiemme täyttämiseksi. Koska nämä oikeudet ja velvollisuudet kuitenkin vaihtelevat käsittelytilanteesta toiseen, annamme lisätietoja säilytysajoista aihekohtaisissa tietosuojaselosteissa.

Heti kun henkilötietoja ei enää tarvita, poistamme tai anonymisoimme ne.

Mitä evästeet ovat ja miten niitä käytetään tällä verkkosivustolla?

Käytämme evästeitä verkkosivustolla parantaaksemme verkkosivuston toimivuutta ja saadaksemme tietoa verkkosivustokäynneistä.

Evästeet ovat tietokoneesi kiintolevylle tallennettuja pieniä tekstitiedostoja, joiden avulla verkkosivusto tunnistaa tietokoneesi. Voimme käyttää joko evästeitä, jotka tallentavat tiedoston tietokoneellesi pysyvästi (pysyvät evästeet), tai evästeitä, jotka katoavat, kun selaimesi sulkeutuu (istuntoevästeet).

Evästeiden avulla voimme kerätä tietoja esimerkiksi tietokoneestasi, IP-osoitteestasi, käyttöjärjestelmästäsi ja selaintyypistäsi. Näihin tietoihin sisältyy yleensä tietoja, joista ei ole mahdollista tunnistaa tiettyä käyttäjää koskevia tietoja. Jos meillä kuitenkin on sinua koskevia henkilötietoja, evästeiden avulla kerätyt tiedot voidaan yhdistää tällaisiin tietoihin.

Evästeiden avulla kerättyjä tietoja käytetään tilasto- ja analysointitarkoituksiin, kuten verkkosivustojen käyttöä koskevien tilastojen ylläpitämiseen, tutkimusten tekemiseen verkkosivuston käytön ja/tai Metson muiden tuotteiden ja palvelujen parantamiseksi, verkkosivuston suosituimpien osien selvittämiseen, tietojen toimittamiseen kolmansille osapuolille, jotta sinulle voidaan kohdistaa asianmukaista mainontaa, ja verkkosivuston käytön optimoimiseen. Evästeitä käytetään myös tunnistamaan sinut, kun palaat verkkosivustolle, jotta sinulle voidaan esimerkiksi antaa tietoa kiinnostuksesi kohteista.

Tällä verkkosivustolla käytämme kolmannen osapuolen välineitä, joilla voidaan ottaa käyttöön muun muassa sosiaalisessa mediassa jakamisen ja kyselylomakkeiden kaltaisia ominaisuuksia. Joissakin tapauksissa kolmannen osapuolen välineet tallentavat evästeitä tietokoneellesi ja käyttävät seurantatekniikkaa kokemuksesi personalisointiin tai mainonnan kohdentamiseen. Näihin kolmannen osapuolen evästeisiin voivat kuulua muun muassa AddThis, Adform, Crazy Egg, Google Analytics, Google Tag Manager, NewRelic ja Adoben Typekit. Lisätietoja evästeiden tarjoajien tietosuojakäytännöistä on saatavilla niiden tietosuojaselosteista.

Voit myös kieltää ja poistaa evästeet selaimesi asetuksilla ja ominaisuuksilla. Koska selaimesi voi oletusarvoisesti hyväksyä evästeet, suosittelemme, että tarkastat selaimesi asetukset, jos olet huolestunut evästeiden käytöstä verkkosivustolla. Huomaa kuitenkin, että verkkosivuston jotkin osat voivat edellyttää evästeiden käyttöä toimiakseen. Mikäli kiellät evästeiden käytön selaimesi asetuksissa, et ehkä voi käyttää näitä verkkosivuston osia.

Miten suojaamme sinua koskevia tietoja?

Metso on ottanut käyttöön tehokkaita toimenpiteitä suojatakseen sen hallussa olevia henkilötietoja. Näitä toimenpiteitä ovat ohjeet, menettelyt ja suojakeinot, joilla rajoitetaan kolmannen osapuolen pääsyä tietoihin, sekä toimenpiteet, joilla rajoitetaan oman henkilökunnan ja palvelujentarjoajien pääsyä tietoihin, joita ne eivät tarvitse tehtäviensä suorittamiseen. Jos haluat lisätietoa suojatoimenpiteistämme, ota yhteyttä tietosuojasta vastaavaan toimistoomme.

Mitkä ovat henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeutesi?

Rekisteröitynä Metson asiakkaana voit tutustua yhteystietoihisi ja muihin profiilitietoihisi ja muuttaa niitä milloin tahansa Metson kirjautumistilin, Metson Preference Centerin tai muun Metson käyttäjätilin kautta, jonka olet rekisteröinyt.

Sinulla on oikeus tutustua sinusta keräämiimme henkilötietoihin ja pyytää, että poistamme tai korjaamme virheelliset, tarpeettomat, epätäydelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumuksesi paikkatietojen keräämiseen ja/tai suoramarkkinointiin tai muulla tavoin kieltää ne.

Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksia ja/tai ilmaista huolesi henkilötietojesi käytöstä ottamalla yhteyttä tietosuojasta vastaavaan toimistoomme, jonka yhteystiedot on annettu jäljempänä kohdassa ”Miten otat meihin yhteyttä?”.

Teemme parhaamme selvittääksemme tietojesi käsittelyä koskevat mahdolliset kysymyksesi. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen vastauksiimme tai toimenpiteisiimme, voit aina kääntyä kansallisen tietosuojaviranomaisen puoleen.

Mitä sinun on tiedettävä ennen kuin napsautat linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille?

Verkkosivusto voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Huomaathan, että Metso ei vastaa tällaisen kolmannen osapuolen verkkosivuston tietosuojakäytännöistä tai sisällöstä. Koska tämä tietosuojaseloste koskee vain tätä verkkosivustoa, sinun tulisi lukea verkkosivustojen tietosuojaselosteet, kun avaat ne.

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta muuttaa?

Voimme milloin tahansa päivittää tätä tietosuojaselostetta ilman, että ilmoitamme muutoksista erikseen. Tällä verkkosivustolla on aina ajantasainen tietosuojaseloste.

Suosittelemme, että tutustut tähän tietosuojaselosteeseen aika ajoin uudelleen tarkastellaksesi mahdollisia muutoksia.

Miten otat meihin yhteyttä?

Jos sinulla on tähän tietosuojaselosteeseen tai Metson hallussa oleviin sinua koskeviin henkilötietoihin liittyviä kysymyksiä tai pyyntöjä, ota yhteyttä Metson tietosuojasta vastaavaan toimistoon

  • sähköpostitse osoitteeseen privacy(a)metso.com
  • käymällä henkilökohtaisesti Metson toimistossa.