Pörssitiedote lokakuuta 12, 1999 10.00.00 ap. CET

Metson kivenmurskausryhmä osti seulavalmistajan Yhdysvallois

Metso-konsernin koneteknologiaan kuuluva kivenmurskaimia valmistava Nordberg-ryhmä on ostanut seuloja ja murskaimia valmistavan yhdysvaltalaisen W.S. Tyler, Incorporatedin varat ja liiketoiminnan. Yhtiö tunnetaan nimellä Centric. Kauppa vaatii vielä Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Metso Oyj:n osakkeita on tarkoitus käyttää kauppahinnan maksuun.

Nordberg vahvistaa kaupalla asemaansa murskatun kiviaineksen seulonta- ja lajitteluratkaisujen toimittajana. Murskattujen materiaalien laatu- ja puhtausvaatimukset tiukentuvat jatkuvasti ja yhdistämällä oman ja Centricin seulontaosaamisen Nordberg voi tarjota aiempaa kattavampia kivenkäsittelyn kokonaisratkaisuja. Lisäksi Centricin toimittamat yli 16 000 seulaa ja yli 4 000 murskainta muodostavat vahvan pohjan jälkimarkkinaliiketoiminnan kehittämiselle.

Centric on Pohjois-Amerikan johtavia kiven ja muiden materiaalien lajittelussa tarvittavien seulojen ja syötinten valmistajia. Centric valmistaa myös murskaimia ja murskausvaunuja. Tärkeimpiä asiakasryhmiä ovat louhokset ja kaivokset.

Centricin valmistusyksiköt sijaitsevat Gastoniassa Pohjois-Carolinassa ja Columbiassa Etelä-Carolinassa. Yhtiöllä on myös pieni yksikkö Oaklandissa Kaliforniassa sekä sivukonttori Quebecissä Kanadassa. Yhtiöllä on yli 100 vuoden kokemus murskainten ja seulojen valmistajana ja se markkinoi tuotteensa tuotemerkeillä Hewitt-Robins, Tyler, Seco ja Kue-Ken. Vuonna 1998 Centricin liikevaihto oli noin 40 miljoonaa euroa ja sillä on 300 työntekijää.

Metso in Twitter