Pörssitiedote marraskuuta 23, 1999 03.00.00 ip. CET

METSON KIVENMURSKAUSRYHMÄ KASVAA YHDYSVALLOISSA

Metso-konsernin koneteknologiaan kuuluva kivenmurskaus- ja mineraalienkäsittelyryhmä Nordberg on ostanut murskainten varaosiin sekä huolto- ja kunnostuspalveluihin erikoistuneen Helser-divisioonan varat ja liiketoiminnan ANI Minerals Processing Inc.:ltä Yhdysvalloista. Liiketoiminta siirtyi Nordbergille 20.11.1999. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Helserin kaupan avulla Nordberg vahvistaa kivenmurskainten ja muiden murskauslaitoksissa ja kaivoksissa tarvittavien laitteiden huolto-, korjaus- ja varaosapalvelujen tarjontaansa koko Pohjois-Amerikassa ja erityisesti sen länsirannikolla, jossa Nordbergilla ei ole tähän mennessä ollut omaa huoltoyksikköä.

Helserin uusissa toimitiloissa, jotka sijaitsevat Portlandissa, Oregonissa, voidaan korjata ja huoltaa myös kaikkein suurimmat Nordbergin murskaimet. Yrityksen liikevaihto kuluvana vuonna on noin 10 miljoonaa euroa ja sen henkilömäärä on 62. Merkittävä osa Helserin liiketoiminnasta tulee jo nyt Nordbergin murskainten huollosta mutta yksiköllä on kokemusta myös muiden murskainmerkkien huoltopalveluista.

SEULAVALMISTAJA CENTRICIN HANKINTA TOTEUTETTU

Lokakuussa solmitun aiesopimuksen mukaisesti Nordberg-ryhmä on ostanut seuloja ja murskaimia valmistavan yhdysvaltalaisen W. S. Tyler, Incorporatedin (Centric) varat ja liiketoiminnan saatuaan kaupalle Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Osana maksujärjestelyjä Metso Oyj luovutti runsaat 1,1 miljoonaa omaa osakettaan.

Metso in Twitter