Pörssitiedote marraskuuta 23, 1999 03.00.00 ip. CET

METSON KUITU- JA PAPERITEKNOLOGIAN LIIKETOIMINTA-ALUEEN JA CARTIERE BURGON AIESOPIMUS VARMISTUNUT

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on sopinut elokuussa solmitun 250 miljoonan euron aiesopimuksen mukaisesti uuden, kevyesti päällystetyn LWC-offset –painopaperilinjan toimituksesta Cartiere Burgo S.p.A. –yhtiölle Italiaan. Tuotantolinja käynnistyy vuoden 2001 lopulla.

Verzuolon tehtaan tuotantolinja no. 9:stä tulee yksi maailman suurimmista LWC-paperilinjoista. Paperikoneen suunnittelunopeus on 2000 m/min ja viiran leveys 10,45 metriä sekä vuosituotanto noin 400 000 tonnia.

Toimitukseen sisältyy painehiomo, massankäsittelylaitos, kemikaalien käsittelyjärjestelmä sisältäen pastakeittiön, OptiConcept-paperikone, jossa OptiSizer-filmipuristin ja OptiLoad-kalanterit, tehdassuunnittelu, koneilmastointi ja lämmön talteenotto, Damatic XDi -ohjausjärjestelmä ja Sensodec -ajettavuus- ja kunnonvalvontajärjestelmä.

Cartiere Burgo S.p.A. on huomattava LWC- ja WFC- (puuvapaa päällystetty paperi) paperin tuottaja. Vuonna 1998 yritys sijoittui kahden miljoonan tonnin tuotantovolyymillä Euroopan paperintuottajien kärkijoukkoon. Cartiere Burgo S.p.A:n tuotantoyksiköt sijaitsevat Italiassa ja Belgiassa. Verzuolo PM 9 –hankkeen kokonaisinvestointi on noin 500 miljoonaa euroa, mikä sisältää myös voimalaitoksen sekä rakennus- ja aputyöt.

Metso in Twitter