Pörssitiedote joulukuuta 17, 1999 11.30.00 ap. CET

METSO MYY SAKO OY:N OSAKEKANNAN ITALIALAISELLE BERETTALLE

Metso Oyj on sopinut metsästys- ja urheiluaseita valmistavan Sako Oy:n koko osakekannan myynnistä italialaiselle Beretta Holdingille 31.12.1999. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Sako Oy on keskittynyt metsästys- ja tarkkuuskiväärien tuotekehitykseen ja valmistukseen. Yhtiön liikevaihto on noin 150 miljoonaa markkaa ja henkilöstömäärä runsaat 200. Sakon valmistusyksiköt sijaitsevat Riihimäellä, Hausjärvellä ja Tourulassa, joiden lisäksi sillä on myyntiyhtiö Yhdysvalloissa.

Beretta laajentaa Sakon kaupalla tuotevalikoimaansa metsästyskiväärien markkinoille. Sako saa Berettan osana käyttöönsä voimakkaan myynti- ja jakeluverkoston sekä perinteikkään asevalmistajan koko osaamisen.

"Berettan aikomus on säilyttää kiväärien tuotanto ja tuotekehitys Suomessa ja panostaa niihin odotetun volyymikehityksen varmistamiseksi", kertoo toimitusjohtaja U. Beretta, Beretta Holding. "Lisäksi Sakosta tulee koko Berettan tuotevalikoiman osalta Pohjois-Euroopan alueesta vastaava yksikkö."

Beretta Holding on italialaisen Berettan perheen omistama maailman vanhin aseita valmistava yritys. Berettan tuotevalikoima kattaa pääasiassa pistoolien ja haulikoiden lisäksi metsästykseen ja retkeilyyn liittyviä tuotteita ja varusteita. Berettan liikevaihto vuonna 1998 oli noin 230 miljoonaa euroa ja henkilömäärä noin 2000.

Metso Oyj syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson muut liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Metso-konsernin pro forma liikevaihto oli 22 miljardia markkaa (3,7 miljardia euroa) vuonna 1998. Henkilöstön määrä oli noin 23 000. Metso Oyj:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter