Pörssitiedote joulukuuta 13, 1999 03.40.00 ip. CET

METSO MYY TIMBERJACKIN DEERE & COMPANYLLE 600 MILJOONALLA EUROLLA

Metso Oyj on sopinut metsäkoneita valmistavan Timberjack-ryhmän myynnistä Deere & Companylle. Kauppahinta on 600 miljoonaa euroa (3,6 miljardia markkaa). Timberjackin maailmanlaajuinen toiminta siirtyy ostajalle välittömästi kun kaupalle on saatu tarvittavat viranomaisluvat. Kauppahinta maksetaan rahana.

Metsäkoneryhmän myynti on osa Metson strategisen linjauksen mukaista suuntautumista prosessiteollisuutta palveleviin liiketoiminta-alueisiin. Prosessiteollisuudessa painopistealueiksi on valittu sellu- ja paperiteollisuus, rakennus- ja maanrakennusteollisuus sekä kaivosteollisuus. Muut liiketoiminnot joko tuottavat palveluja ydintoiminnoille tai ne tarjoavat uusia kasvumahdollisuuksia.

Metsäkoneryhmän kaupan myötä vapautuvat resurssit keskitetään strategisten tavoitteiden mukaisesti terveeseen ja nopeutuvaan kasvuun, konsernin rakenteen tasapainottamiseen sekä Future Care -asiakaspalvelukonseptin kehittämiseen ja uuden liiketoimintapotentiaalin hyödyntämiseen. Future Care –konseptilla Metso vastaa asiakkaidensa kasvaviin tarpeisiin kehittää ydinprosessejaan sekä ylläpitää ja tehostaa niiden toimintaa.

"Timberjack on muodostanut tärkeän osan Metsoksi Valmetin kanssa sulautunutta Rauma-konsernia, mutta ei kuulu enää ydinliiketoimintoihimme. Meille oli tärkeää, että löysimme ostajan, joka täydentää näin hyvin Timberjackin erikoisosaamista", toteaa Metso-konsernin toimitusjohtaja Heikki Hakala.

Yhdistämällä metsäkoneliiketoimintansa Timberjack ja Deere saavuttavat kustannusetuja tuotesuunnittelussa, hankinnoissa ja tuotannossa. Samalla Deeren asiakastukiosaamista kehitetään ja laajennetaan edelleen.

Metson neuvonantajana Timberjackin myynnissä Deere & Companylle toimi Warburg Dillon Read.

Metso in Twitter