Pörssitiedote joulukuuta 21, 1999 11.00.00 ap. CET

METSOLTA MAAILMAN NOPEIN LINERKARTONKIKONE PROPAPIERILLE SAKSAAN

Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet toimittaa pakkauskartonkikoneen saksalaiselle Propapier GmbH:lle. Tilatun kone- ja laitekokonaisuuden toimitukseen osallistuu useita liiketoiminta-alueen yksiköitä. Sopimuksen arvo on noin 55 miljoonaa euroa (noin 330 miljoonaa markkaa). Kone käynnistyy vuoden 2001 alkupuolella.

Propapier GmbH:lle toimitettava linerkartonkikone edustaa alansa uusinta tekniikkaa ja on lajissaan maailman nopein. 1500 metrin minuuttinopeudelle suunnitellussa koneessa on mm. kaksi kitaformeria, joiden avulla voidaan säätää tarkasti paperin neliöpainoprofiilia. Koneen vuosikapasiteetti on 275 000 tonnia.

Toimituskokonaisuus sisältää myös mm. ilmastointi-, höyry- ja lauhdejärjestelmät, pituusleikkurin, automaatiopaketin, keskusvoitelun ja mekaaniset vaihteet.

Propapier GmbH on saksalaisen paperinvalmistaja Prowellin tytäryritys, joka rakentaa uuden kartonginvalmistuslinjansa Magdeburgin lähellä sijaitsevaan Burgiin, Saksaan. Tehdas käyttää raaka-aineenaan kierrätyskuitua. Koko tehdasinvestoinnin arvo on 127 miljoonaa euroa.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen pro forma liikevaihto oli 11,6 miljardia markkaa (1,9 miljardia euroa) vuonna 1998 ja henkilöstön määrä noin 10 900.

Metso Oyj syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson muut liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Metso-konsernin pro forma liikevaihto oli 22 miljardia markkaa (3,7 miljardia euroa) vuonna 1998. Henkilöstön määrä oli noin 23 000. Metso Oyj:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter