Pörssitiedote lokakuuta 12, 2000 04.10.00 ip. CET

METSON AUTOMAATIO- JA SÄÄTÖTEKNOLOGIA VAHVISTAA ENERGIA-AUTOMAATIOLIIKETOIMINTAANSA

Metso-konsernin automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue, Neles Automation, on sopinut brittiläisen Industrial Control Services Groupin (ICS) tytäryhtiön MAX Control Systemsin (MCS) ostamisesta. Yritysosto vahvistaa liiketoiminta-alueen energia-automaatioliiketoimintaa, tukee liiketoiminnan suuntaamista uusille markkina-alueille erityisesti Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa sekä kasvattaa jälkimarkkinaliiketoimintaa.

MAX Control Systems suunnittelee, toimittaa ja asentaa tehtaanlaajuisia energialaitosten sekä jaksottain että jatkuvasti toimivien prosessien ohjaus- ja hallinjärjestelmiä eri puolille maailmaa. Yritys sijaitsee Philadelphiassa USA:ssa, minkä lisäksi sillä on myynti- ja asiakaspalveluyksiköitä Iso-Britanniassa, Espanjassa ja Intiassa. Yrityksen vuosiliikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 130 henkilöä.

Metson automaatio- ja säätöliiketoiminnan painopistealueita ovat sellu- ja paperiteollisuuden, mineraalien käsittelyn sekä energiateollisuuden prosessiautomaation ja informaation hallinta- ja kenttäsäätöratkaisut.

MAX Control Systemsin emoyhtiö, Industrial Control Service Group on edelläkävijä teollisuuden käyttämien tietokonepohjaisten turvajärjestelmien kehittäjänä. ICS toimittaa myös prosessiteollisuuden kaukokäyttö- (SCADA) ja ohjausjärjestelmiä.

Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation kehittää ja toimittaa prosessiautomaatioon ja virtauksensäätöön liittyviä ratkaisuja sellu-, paperi-, öljynjalostus-, petrokemian- ja kemianteollisuudelle sekä energian tuotantoon. Vuonna 1999 liiketoiminta-alueen liikevaihto oli 599 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 4 350.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter