Pörssitiedote marraskuuta 28, 2000 10.02.21 ap. CET

METSO JA INFONET SOPIVAT MAAILMANLAAJUISISTA TIETOLIIKENNEPALVELUISTA

Metso-konserni on solminut maailmanlaajuisia tietoliikennepalveluja koskevan sopimuksen Infonet Finland Oy:n kanssa. Infonet uudistaa, rakentaa ja ylläpitää Metso-konsernin toimipisteet yhdistävät globaalit verkkopalvelut, jotka tulevat liittämään yhteen konsernin yli 150 toimipistettä lähes 40 maassa tavoittaen yhteensä lähes 16 000 työntekijää. Kolmivuotisen sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Uudella yhtenäisellä tietoverkolla on keskeinen merkitys Metson syntyfuusion jälkeisessä tilanteessa toteutettaessa liiketoiminta-alueiden synergiaetuja ja kehitettäessä konsernin liiketoimintaa. Yhtenäinen, kaikille viidelle toimintamantereelle ulottuva tietoverkko on uusien liiketoimintamallien, kuten e-bisneksen, käyttöönoton ja tulevaisuuden korkealaatuisten tietoteknologiaratkaisujen perusta.

Toimipaikkojen välisenä teknisenä ratkaisuna Infonetin Global Frame Relay-palvelu mahdollistaa tietoliikenteen priorisoinnin sovelluskohtaiseksi. Siten liiketoiminnan kannalta keskeiset sovellukset, kuten toiminnanohjaus- tai tilausjärjestelmät, saavat verkossa etusijan muulta liikenteeltä. Infonetin verkko tarjoaa alustan, jonka päälle voidaan rakentaa jatkossa globaalia tietoturvaa ja muita sähköisen liiketoiminnan edellyttämiä lisäarvopalveluja, joita Metso tutkii ja kehittää edelleen.

Metson hyödyntää nopeasti kehittyvää kommunikaatioteknologiaa asiakkaidensa palvelemiseksi ajasta ja paikasta riippumatta. Esimerkiksi Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueen Servicen Jyväskylässä avaama etädiagnostiikkakeskus tarjoaa sopimusasiakkailleen huolto- ja ongelmanratkaisupalveluja, jotka perustuvat suoraan online-yhteyteen asiakkaan tuotantojärjestelmään. Metson tavoitteena on olla perinteisen teollisuuden kärkijoukossa uuden teknologian soveltajana vuoden 2001 loppuun mennessä.

Infonet Finland Oy on Infonet Services Corporationin ja Soneran yhteisesti omistama yhtiö, joka myy ja tukee Infonet-palveluja Suomessa. Infonet Services Corporation suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää maailmanlaajuista tietoverkkoa ja tietoliikennepalveluja monikansallisille yrityksille. Infonetin verkko on tavoitettavissa 180 maasta ja sillä on paikalliset toimistot yli 60 maassa. Infonet Services Corporation arvioi liikevaihtonsa nousevan noin 700 miljoonaan dollariin tilikaudella 2000/2001. Sen osakkeet noteerataan New Yorkin ja Frankfurtin pörsseissä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter