Pörssitiedote marraskuuta 27, 2000 02.19.25 ip. CET

METSO JATKAA TARJOUSTAAN SVEDALASTA

Metso-konsernin jättämät Svedala-tarjousta koskevat hakemukset ovat edelleen EU:n komission ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten käsittelyssä. Metso on nyt saanut EU:n komissiolta Statement of Objections –raportin ja selvittää parhaillaan tämän vaikutuksia. Metso on edelleen sitoutunut 21.6.2000 tekemäänsä alkuperäiseen ehdolliseen tarjoukseen ja on päättänyt jatkaa tarjouksensa voimassaoloaikaa 2.2.2001 saakka.

Metso ilmoitti 18.9.2000 jatkavansa Svedala Industri AB:stä tekemänsä julkisen ostotarjouksensa voimassaoloaikaa 30.11.2000 saakka Yhdysvaltain kilpailuviranomaisen pyydettyä lisätietoja. Tämän jälkeen myös EU:n kilpailuviranomaiset päättivät tarjouksen käsittelyn siirtämisestä toiseen vaiheeseen.

Metso on saanut EU:n komission selvityksiin perustuvan Statement of Objections -raportin. Metso tutkii parhaillaan tämän vaikutuksia sekä aikoo aloittaa keskustelut EU:n komission esiin nostamista kysymyksistä ja mahdollisista toimenpiteistä kilpailuoikeudellisten kysymysten ratkaisemiseksi. Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten käsittely ei ole edennyt yhtä pitkälle ja Metso jatkaa toimenpiteitään hakemuksensa hyväksymiseksi.

EU:n komission ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten käsittelyn jatkuessa Metso on päättänyt jatkaa Svedalaa koskevan tarjouksensa voimassaoloaikaa 2.2.2001 saakka. EU:n komission käsittely määräaika päättyy 2.2.2001. Metso voi edelleen tarvittaessa jatkaa tarjouksensa voimassoloaikaa, mikäli se on tarpeen tarjouksen toteuttamiseen liittyvien järjestelyjen vuoksi. Voimassaoloajan jatkamista lukuunottamatta 21.6.2000 tehdyn ostotarjouksen ehdot pysyvät ennallaan ja 7.7.2000 julkistetun tarjousesitteen mukaisina.

Metso omistaa yhteensä 567 300 kappaletta Svedala Industri AB:n osaketta, mikä vastasi 1,2 prosenttia osakepääomasta.

Ehdotettu yrityskauppa on Metsolle tärkeä strateginen askel, joka vahvistaisi konsernin arvoa (shareholder value). Integraation suunnittelu on ollut käynnissä jo syksyn ajan kilpailuviranomaisten määräysten sallimissa puitteissa.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter