Pörssitiedote marraskuuta 23, 2000 02.49.00 ip. CET

METSO YHDENMUKAISTAA LIIKETOIMINTOJENSA NIMET

Metso-konsernin hallitus on päättänyt muuttaa konsernin liiketoimintojen nimet. Kuitu- ja paperiteknologian laitteita ja prosesseja toimittavan Valmetin uudeksi nimeksi tulee Metso Fiber & Paper. Kiven- ja mineraalien käsittelyyn keskittyvästä Nordbergistä tulee Metso Minerals. Automaatio- ja säätöteknologiaan keskittyneen Neles Automationin uusi nimi on Metso Automation. Vaihteita ja komponentteja valmistavan Santasalon nimeksi tulee Metso Gears & Components.

"Metso haluaa nimenmuutoksella luoda yhtenäisen kuvan yrityksestä. Samalla halutaan viestittää konsernin strategian toteutuksen kannalta tärkeästä ja kiinteästä yhteistyöstä eri liiketoimintojen välillä", toteaa Metson toimitusjohtaja Heikki Hakala. "Eri nimisinä liiketoiminnot on usein mielletty eri yrityksiksi, mikä on hämärtänyt Metson kokonaiskuvaa. Jo runsas vuosi sitten Metson liiketoiminta-alueet saivat yhtenäisen visuaalisen ilmeen".

Muutokseen sisältyy kaikkien yhtiönimien muuttaminen Metso-alkuisiksi. Yhtiöiden uusien nimien käyttöönoton valmistelu aloitetaan välittömästi ja tavoitteena on, että nimet olisivat käytössä 1.3.2001, jolloin myös yllä mainittujen tunnettujen tuotenimien käyttö tuotteissa yhdessä Metso-nimen kanssa olisi määritelty.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter