Pörssitiedote marraskuuta 16, 2000 10.03.03 ap. CET

METSON VALMET ON SAANUT LÄHES 90 MILJOONAN EURON KUITUTEKNOLOGIATILAUKSET

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Valmet, on saanut yhteensä lähes 90 miljoonan euron arvosta sellun kuivatus- ja kuituteknologian tilauksia Brasiliasta ja Belgiasta. Laitteet toimitetaan vuoden 2001 lopulla ja vuonna 2002.

Votorantim Celulose e Papel (VPC) –yhtiölle toimitetaan kokonainen sellun kuivatuslinja asiakkaan Jacareissa Brasiliassa sijaitsevan tehtaan laajennushankkeeseen. Uusi linja tuottaa valkaistua eukalyptus-sellua. Linja on suunniteltu käynnistettävän syyskuussa 2002.

Belgiaan Burgo Ardennesille toimitettava tilaus sisältää laitteet asiakkaan nykyisen ECF- kuitulinjan (Elemental Chlorine Free) kapasiteetin laajentamiseksi 280 000 tonnista vuodessa 360 000 tonniin vuodessa. Lisäksi investoinnilla vähennetään modernin kuitulinjan ympäristövaikutuksia entisestään. Kuitulinjan käynnistys on suunniteltu lokakuuhun 2001.

Sellun hinnannousu on kuluvana vuonna pitänyt alan teollisuuden investointihalukkuuden hyvänä. Suurimmat investoinnit ovat meneillään Etelä-Amerikassa, mutta myös Kaakkois-Aasiassa projekteja on viriämässä uudelleen. Pääasiassa investoinneilla modernisoidaan tuotantoa, lisätään kapasiteettia ja pyritään vähentämään ympäristövaikutuksia.

Tammi-syyskuussa 2000 Metso-konsernin liikevaihdosta yhteensä 18 prosenttia eli lähes 500 miljoonaa euroa tuli Aasian ja Tyynenmeren alueelta sekä Etelä-Amerikasta.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter