Pörssitiedote marraskuuta 7, 2000 05.50.19 ip. CET

METSON VALMET TOIMITTAA 100 MILJOONAN EURON PAPERIKONEEN HOLMEN PAPERILLE

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on saanut noin 100 miljoonan euron paperikonetilauksen Holmen Paper AB:ltä Ruotsista. Tilattu paperikone, PM 11, toimitetaan Holmen Paperin Hallstavikin tehtaalle, joka sijaitsee noin 100 km Tukholmasta pohjoiseen. Kone käynnistetään huhtikuussa 2002.

Tilattu paperikone korvaa 35 vuotta vanhan PM 11 -koneen ja lisää tehtaan MF-papereiden valmistuskapasiteettia 115 000 tonnilla 440 000 tonniin vuodessa. Koneesta, jonka viiran leveys on 9,3 m ja suunnittelunopeus 2000 m/min, tulee lajissaan Euroopan suurin.

Uudella paperikoneella tuotetaan korkeavaaleuksista parannettua sanomalehtipaperia, cold set offset- ja heat set offset -paperilajeja. Niitä käytetään erikoisaikakauslehdissä, liitteissä ja mainoslehtisissä, joiden markkinat kasvavat nopeasti. Toimitus sisältää perälaatikon, viiraosan, puristinosan, kuivatusosan, on-line -kalanterin, rullaimen, ilmajärjestelmät, pituusleikkurin ja lisälaitteita.

Tähän mennessä Valmetilta on tilattu yhteensä 5 OptiConcept -paperikonetta.

1990-luvulla Valmet toimitti tehtaalle kaksi paperikoneuudistusta ja useita pituusleikkureita. Paraikaa Valmet uudistaa tehtaan PM12 -paperikonetta.

Hallstavikin tehtaalla työskentelee noin 1000 henkilöä. Aiemmin tänä vuonna tehdas sai ympäristöluvan lisätä tuotantoaan 880 000 tonniin vuodessa.

Metso in Twitter