Pörssitiedote marraskuuta 8, 2000 11.01.18 ap. CET

METSON VALMETILLE 115 MILJOONAN DOLLARIN TILAUKSET KIINASTA

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on saanut Kiinasta tilaukset kahdesta laajasta paperinvalmistuslinjasta sekä kolmannen koneen lisätoimituksista. Tilausten yhteisarvo on noin 115 miljoonaa dollaria. Tilatuilla koneilla, joiden käynnistykset ajoittuvat ensi vuoden lopun ja vuoden 2002 lopun välille, valmistetaan korkealuokkaisia painopapereita.

Jilin Shixian Paper Co., Ltd.:lle toimitetaan paperinvalmistuslinja, jolla tuotetaan värioffset-sanomalehtipaperia, puhelinluettelopaperia ja SC-B -aikakauslehtipaperia. Toimitukseen kuuluu mm. märänpään kemikaalien käsittelyjärjestelmä, massankäsittelyjärjestelmä, OptiConcept-paperikone, ilmajärjestelmät, rullain ja leikkuri. Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation toimittaa linjan prosessin- ja laadunvalvontajärjestelmät.

Loppuvuodesta 2002 käynnistyvän paperikonelinjan tuotantokyky on paperilajista riippuen 620 - 640 t/pv. Paperikone on kuudes Valmetilta tilattu OptiConcept- paperikone. Uuden valmistuslinjan sijoituspaikka on Shixian, Tumen City, Koillis-Kiinassa Jilinin maakunnassa.

Shandong Chenming Paper Holdings Ltd.:n tilaukseen kuuluu mm. massankäsittely-järjestelmä, märänpään kemikaalien käsittelyjärjestelmä, päällystysvärin valmistus- ja syöttöjärjestelmä, paperikone, kaksi pituusleikkuria ja ilmajärjestelmät. Kokonaisuuteen sisältyy myös koneohjausjärjestelmä Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alueelta.

Valmistuslinjan tuotantokyky on 647 t/pv korkealuokkaista taidepainopaperin pohjapaperia ja LWC-aikakauslehtipaperia. Maan itärannikolla sijaitsevaan Shandongin maakuntaan toimitettava valmistuslinja otetaan käyttöön toukokuussa 2002. Tilaus on jatkoa Valmetin toimittamalle Shandong Chenming PM 1 -paperikoneelle, joka käynnistyi joulukuussa 1998.

Wuhan Chenming Hanyang Paper Co. Ltd.:n kanssa on sovittu lisätoimituksista, joilla täydennetään Valmet-Xianilta viime heinäkuussa tilattua Wuhan PM 1 -paperikonetta. Toimitus laajennetaan nyt kattamaan myös mm. perälaatikon, kalanterin ja perälaatikko-ohjauksen. Loppuvuodesta 2001 käynnistyvällä paperikoneella tullaan tuottamaan korkealuokkaisia painopapereita noin 360 t/pv.

Toimituksiin osallistuu Metson kuitu- ja paperiteknologian sekä automaatio- ja säätöteknologian yksiköitä Jyväskylässä, Järvenpäässä, Turussa, Tampereella, Valkeakoskella ja Hollolassa. Tiettyjen osien toimituksesta vastaa paikallisesti Valmet-Xian.

Tänä vuonna Valmet on saanut Kiinasta viisi uuden valmistuslinjan tai koneen tilausta. Vuoden loppuun mennessä yhtiö käynnistää maassa kuusi uutta tuotantolinjaa tai konetta sekä puolisen tusinaa laajaa koneuudistusta.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter