Pörssitiedote joulukuuta 20, 2000 10.05.24 ap. CET

METSO LAAJENTAA PEHMOPAPERIKONEIDEN TUTKIMUS- JA KEHITYSKESKUSTA KARLSTADISSA

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Valmet, investoi 25 miljoonaa euroa pehmopaperiteknologian tutkimus- ja kehityskeskukseen Karlstadissa, Ruotsissa. Uusi pehmopaperikoekone ja sen tarvitsema laajennustila ovat käytössä elokuussa 2001. Investointi vahvistaa liiketoiminta-alueen johtavaa asemaa pehmopaperikoneiden toimittajana.

Karlstadiin sijoitettava pehmopaperikoekone tuodaan Beloitin tutkimus- ja kehityskeskuksesta Rocktonista, Yhdysvalloista. Metso osti aiemmin tänä vuonna Beloitin telapinnoitus-liiketoiminnan, paperikoneiden varaosa- ja muun huoltoliiketoiminnan sekä pääosin siihen liittyvän paperikoneteknologian.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueen pehmopaperikoneita valmistava liiketoimintalinja on keskittänyt tutkimus- ja tuotekehitystoimintansa Karlstadiin. Toinen vastaavanlainen koekone on siellä jo toiminnassa.

Hyvä markkinatilanne on lisännyt myös paperikoneiden koeajojen kysyntää. Metso on myynyt tänä vuonna yhdeksän pehmopaperikonetta, joista suurin osa perustuu liiketoiminta-alueen kehittämään TAD-läpikuivatusteknologiaan (Through Air Drying).

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter