Pörssitiedote helmikuuta 18, 2000 02.00.00 ip. CET

METSO SOPI HYDRAULIMOOTTORIVALMISTUKSEN MYYNNISTÄ

Metso-konserni on sopinut myyvänsä hydraulimoottoreita valmistavan Valmet Hydraulics Oy:n koko osakekannan Denison International plc:lle. Kaupan arvioidaan toteutuvan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Kauppahinta on 17 miljoonaa.

Myynti on osa Metson strategisen linjauksen mukaista suuntautumista prosessiteollisuutta palveleviin liiketoimintoihin. Jyskässä sijaitseva Valmet Hydraulics toimittaa tuotteitaan lähinnä liikkuviin maatalous- ja metsäkoneisiin. Sen liikevaihto vuonna 1999 oli 17 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 112.

Denison International plc, jonka päätoiminnot sijaitsevat Ohiossa Yhdysvalloissa sekä Saksassa ja Ranskassa, on hydrauliikka-alan järjestelmien ja laitteiden maailmanlaajuinen valmistaja ja toimittaja. Tamperelainen Lokomec Oy kuuluu myös Denison International
-konserniin. Vuonna 1999 Denison Internationalin liikevaihto oli 135,5 miljoonaa dollaria ja henkilökunnan määrä 1000. Denison International plc:n osakkeet noteerataan Nasdaqissa (Nasdaq: DENHY).

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja, joka syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa (20,1 miljardia markkaa) ja henkilökunnan määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter