Pörssitiedote helmikuuta 28, 2000 02.00.00 ip. CET

METSO TOIMITTAA METSÄ-BOTNIAN JOUTSENO PULPIN SELLUTEHTAALLE KUIVAUSLINJAN UUDISTUKSEN

Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Valmet, toimittaa Oy Metsä-Botnia Ab Joutseno Pulpin sellutehtaalle kuivauslinjan uudistuksen. Tilauksen arvo on lähes 12 miljoonaa euroa. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2001 ensimmäiselle neljännekselle.

Kuivauslinja on osa Oy Metsä-Botnia Ab:n käynnistämän Joutseno Pulpin sellutehtaan uuden kuitulinjan rakentamisprojektia, jonka avulla tehtaan tuotanto nostetaan vaiheittain 600 000 tonniin havupuusta valmistettua pitkäkuituista massaa vuodessa.

Tilaukseen kuuluu nykyisen kuivauslinjan uudistaminen, johon sisältyy kaikki linjan päälaitteet sekä laitteiden asennus, käynnistys ja henkilöstön koulutus. Uudistamisen jälkeen tuotanto nostetaan 1 350 tonnista 2 200 tonnin päivässä, mikä tuotantotaso edustaa suurinta yhden kuivauslinjan tuotantoa maailmassa.

Myös Joutseno Pulpin nykyinen vuonna 1991 käynnistetty kuivauskone on Valmetin toimittama. Uuden kuivauslinjan käynnistys on suunniteltu kevääksi 2001.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen pro forma liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa vuonna 1999 ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso Oyj on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja, joka syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson muut liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Metso-konsernin pro forma liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa vuonna 1999. Henkilöstön määrä oli noin 23 000. Metso Oyj:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter