Pörssitiedote helmikuuta 10, 2000 09.30.00 ap. CET

METSO TOIMITTAA MODO PAPERILLE HIENOPAPERIN JÄLKIKÄSITTELYLINJAN JA PAPERIKONEEN UUDISTUKSEN

Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Valmet, toimittaa Modo Paperin Husumin tehtaalle, Ruotsiin, mittavan kaksoispäällystettyä hienopaperia valmistavan jälkikäsittelylinjan sekä paperikoneen laajan uudistuksen. Husumin tehtaan koko uudistushankkeen arvo on yhteensä noin 2 miljardia kruunua, josta Metson tilauksen osuus on lähes puolet.

Jälkikäsittelylinjan toimitus sisältää päällystyskoneen ja useita muita paperin jälkikäsittelylaitteita, kuten monitelaisen kalanterin, kaksi välirullainta sekä leikkurin. Huhtikuussa 2001 käynnistyvän tuotantolinjan kapasiteetti on 300 000 tonnia päällystettyä hienopaperia vuodessa.

Paperikone nro 8:n uudistus sisältää perälaatikon, viiraosan modernisoinnin, puristinosan uudistuksen sekä kuivatusosan ja rullaimen modernisoinnin. Koneen nopeus nostetaan uudistuksessa 1500 metriin minuutissa. Sen viiran leveys on 7 300 mm.

Toimitukset tapahtuvat pääasiassa Valmetin Järvenpään ja Jyväskylän tehtailta.

Modo Paper AB on Euroopan kolmanneksi suurin hienopaperin tuottaja. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu päällystettyjä ja päällystämättömiä konttoripapereita, taidepainopapereita ja pakkauspapereita. Yhtiön liikevaihto on noin 19 miljardia kruunua ja henkilöstön määrä noin 6500. Husumin tehdas tuotti viime vuonna yhteensä 525 000 tonnia konttori- ja pakkauspapereita sekä 660 000 tonnia sellua. Tehdas, jonka palveluksessa on 1270 henkilöä, sijaitsee Keski-Ruotsin rannikolla, noin 600 km Tukholmasta pohjoiseen.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen pro forma liikevaihto oli 11,6 miljardia markkaa (1,9 miljardia euroa) vuonna 1998 ja henkilöstön määrä noin 10 900.

Metso Oyj on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja, joka syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson muut liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Metso-konsernin pro forma liikevaihto oli 22 miljardia markkaa (3,7 miljardia euroa) vuonna 1998. Henkilöstön määrä oli noin 23 000. Metso Oyj:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter