Pörssitiedote helmikuuta 9, 2000 11.00.00 ap. CET

METSON TARJOUS BELOITIN HUOLTOTOIMINNOISTA HYVÄKSYTTIIN KONKURSSIOIKEUDESSA

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueen, Valmetin tarjous amerikkalaisen paperikonevalmistaja Beloitin tiettyjen liiketoimintojen ostamisesta on hyväksytty konkurssioikeudessa. Päätös on lopullinen edellyttäen ettei oikeudelle esitetä siitä valituksia 11 päivän kuluessa. Tarjous koski Beloitin telapinnoitusliiketoimintaa, paperikoneiden varaosa- ja muuta huoltotoimintaa sekä pääosin siihen liittyvää paperikoneteknologiaa. Tarjouksen kohteena olleiden liiketoimintojen kauppahinnaksi tuli 160 miljoonaa dollaria (960 miljoonaa markkaa).

Metso vahvistaa kaupalla asemaansa uusinvestointeja nopeammin kasvavilla ylläpito- ja modernisointimarkkinoilla, joilta haetaan kasvua Future Care -asiakaspalvelutoimintamallin avulla. Beloitin laaja asennettu konekanta tarjoaa hyvän perustan tämän toiminnan kasvattamiseen erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Metson tarjous hyväksyttiin tammikuussa Beloitin omistavan Harnischfegerin velkasaneerausprosessiin (ns. Chapter 11) liittyvässä huutokaupassa. Kauppa edellyttää vielä hyväksyntää kilpailuviranomaisilta, joiden päätös arvioidaan saatavan lähikuukausina.

Kauppaan sisältyvien liiketoimintojen palveluksessa on yhteensä noin 800 henkilöä kuudessa telapinnoituskeskuksessa, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa ja Ranskassa.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen pro forma liikevaihto oli 1,9 miljardia euroa (11,6 miljardia markkaa) vuonna 1998 ja henkilöstön määrä noin 10 900.

Metso-konserni, joka on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja, syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1998 Metson pro forma liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa (22 miljardia markkaa) ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter