Pörssitiedote maaliskuuta 15, 2000 02.40.00 ip. CET

METSO TOIMITTAA PAPERIKONEEN UUDISTUKSEN YHDYSVALTOIHIN

Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Valmet, toimittaa Madison Paper Industriesille Mainen osavaltioon Yhdysvaltoihin paperikoneen uudistuksen. Uudistus on merkittävä osa tehtaan modernisointia, jonka kokonaisarvo on 52 miljoonaa dollaria. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2001 keväälle.

Tilaus edustaa Metson kuitu- ja paperiteknologian sekä automaatio- ja säätöteknologian yhdistettyä osaamista. Toimitukseen sisältyy massanvalmistuksen laitteita, perälaatikko, viira- ja puristinosat sekä koneen ilmastointijärjestelmä. Automaatio- ja säätöteknologia, Neles Automation, toimittaa uudistukseen paperikoneen ajettavuus- ja kunnonvalvontajärjestelmän sekä uudistaa koneohjausjärjestelmän.

Koneuudistuksen avulla Madison Paper nostaa tehtaalla valmistettavan päällystämättömän aikakauslehtipaperin laatutasoa ja tehtaan vuosikapasiteettia. Uudistettava PK 3 on alunperin Valmetin toimittama kone.

Vuoden 2001 alkupuolelle ajoittuu myös toimitus Great Northern Paperille Mainen osavaltioon Yhdysvaltoihin. Tämän laajan paperikoneen uudistustoimituksen arvo on 40 miljoonaa dollaria.

Pehmopaperikone Ranskaan

Lisäksi toimitetaan nopeakäyntinen pehmopaperikone ranskalaiselle Lucart France –yhtiölle. Tilauksen arvo on noin 8 miljoonaa euroa. Toimitukset ajoittuvat pääosin kesään 2001. Pehmopaperikonetoimitus on Metson ensimmäinen tilaus Lucart France S.A.S:n omistavalta italialaiselta Cartiera Lucchese S.p.A:lta.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen liikevaihto vuonna 1999 oli 1,7 miljardia euroa ja sen henkilöstömäärä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja, joka syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter