Pörssitiedote huhtikuuta 4, 2000 02.00.00 ip. CET

METSO TOIMITTAA KUITULEVYTEHTAAN BRASILIAAN

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet toimittaa MDF (medium density fiberboard) -levyä valmistavan tehtaan Placas do Paranálle Brasiliaan. Tilauksen arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Uusi tehdas käynnistyy loppuvuonna 2001.

Tilaus sisältää kaikki MDF-levytehtaan päälaitteet puun käsittelylaitteista aina valmiiden kuitulevyjen pakkauslinjaan saakka. Pitkälle automatisoitu tehdas täyttää korkeat ympäristövaatimukset, ja tilaukseen sisältyy mm. kaksivaiheinen kuivuri, jonka avulla voidaan vähentää energiankulutusta ja kuitupäästöjä.

Placas do Paranán uusi tehdas tulee valmistamaan erivahvuisia, korkealaatuisia MDF-levyjä. Tehtaan vuosikapasiteetti tulee olemaan 200 000 kuutiometriä 15 mm mäntykuitupohjaista levyä. Ennen tätä tilausta Valmet on hiljattain toimittanut Küsters-lastulevypuristimen Placas do Paranán sisaryhtiölle Faplacille Argentiinaan.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueisiin kuuluu kuitu- ja paperiteknologian lisäksi automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin
23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter