Pörssitiedote huhtikuuta 19, 2000 05.04.00 ip. CET

METSON KAUPPA BELOITIN HUOLTOTOIMINNOISTA VARMISTUI

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueen, Valmetin kauppa amerikkalaisen paperikonevalmistajan Beloitin huolto- ja varaosatoiminnoista on saanut Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Liiketoimintojen kauppahinnaksi tuli 167 miljoonaa euroa. Ostetut liiketoiminnot siirtyvät Metsolle arviolta toukokuun alussa.

Metso vahvistaa kaupalla asemaansa nopeasti kasvavilla ylläpito- ja modernisointi-markkinoilla, joilta haetaan kasvua Metso Future Care –asiakaspalvelumallin avulla. Beloitin laaja konekanta tarjoaa hyvän perustan tämän toiminnan kasvattamiseen erityisesti Pohjois-Amerikassa.

Kaupan kohteena on Beloitin telapinnoitusliiketoiminta, joka on toiminut nimellä Beloit-Manhattan, sekä paperikoneiden varaosa- ja muu huoltotoiminta. Kauppaan sisältyy myös paperikoneteknologiaa, kuten Beloitin paperikoneiden piirustukset ja patentit sekä koekoneita. Ostetun toiminnan toteutunut liikevaihto oli noin 210 miljoonaa euroa.

Ostetut kuusi telapinnoituskeskusta sijaitsevat Etelä-Carolinan, Mississipin, Washingtonin, Wisconsinin ja Pennsylvanian osavaltioissa Yhdysvalloissa sekä Cernayssa, Ranskassa. Kauppaan sisältyvien liiketoimintojen palvelukseen arvioidaan tulevan noin 800 henkilöä. Näiden lisäksi Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueella, Valmetilla on Pohjois-Amerikassa toimintaa 12 toimipisteessä. Vuoden 1999 lopussa koko Metso-konsernin palveluksessa työskenteli Pohjois-Amerikassa yhteensä lähes 4700 henkilöä.

Kauppa käsiteltiin Beloitin omistaneen Harnischfegerin velkasaneerausprosessin (ns. Chapter 11) mukaisesti velkojien komiteassa tammikuussa ja konkurssioikeudessa helmikuun alussa, minkä jälkeen asia eteni Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten käsittelyyn.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa vuonna 1999 ja sen palveluksessa oli noin 10 600 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson liiketoiminta-alueita ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter