Pörssitiedote huhtikuuta 19, 2000 03.00.00 ip. CET

METSON TIMBERJACKIN MYYNTI DEERE & COMPANYLLE HYVÄKSYTTY YHDYSVALLOISSA JA KANADASSA

Yhdysvaltain ja Kanadan kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet Metso-konsernin metsäkoneryhmän Timberjackin myynnin Deere & Companylle. Kauppahinnasta 600 miljoonaa euroa maksetaan kaupan arvioituna voimaanastumispäivänä huhtikuun lopussa, jolloin Timberjackin maailmanlaajuinen toiminta siirtyy ostajalle. Kaupasta realisoituu lähes 400 miljoonan euron myyntivoitto ennen veroja, myyntivoiton verot ovat noin 130 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinta määräytyy Timberjackin luovutuspäivän tilinpäätöksen perusteella.

Metsäkoneryhmän myynti on osa Metson suuntautumista prosessiteollisuutta palveleviin liiketoiminta-alueisiin. Prosessiteollisuudesta painopistealueiksi on valittu sellu- ja paperiteollisuus, rakennus- ja maanrakennusteollisuus sekä kaivosteollisuus. Metsäkone- ryhmän kaupan myötä vapautuvat resurssit keskitetään kasvuedellytysten vahvistamiseen ja konsernin rakenteen tasapainottamiseen sekä asiakasteollisuuksien laaja-alaiseen palveluun tähtäävän Metso Future Care –liiketoimintakonseptin ja uuden liiketoimintapotentiaalin kehittämiseen.

Timberjack on maailman johtava metsäkoneiden valmistaja. Vuonna 1999 ryhmän liikevaihto oli 471 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli yli 1900 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Liite on ladattavissa allaolevasta linkistä.

http://reports.huginonline.com/MetsoDeereFI.pdf

Metso in Twitter