Pörssitiedote toukokuuta 5, 2000 10.00.00 ap. CET

METSO JA V.I.B SYSTEMS PERUSTAVAT PAPERIKONETEKNOLOGIAN YHTEISYRITYKSEN


Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian sekä automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alueet, Valmet ja Neles Automation, sekä saksalainen V.I.B Systems GmbH ovat saaneet Suomen ja Saksan kilpailuviranomaisten hyväksynnän maaliskuussa solmimalleen aiesopimukselle perustaa yhteisyritys paperinvalmistuksessa käytettävien kosteusprofiilituotteiden kehittämiseksi. Metson automaatio- ja säätöteknologia omistaa yhteisyrityksestä 51 prosenttia ja V.I.B Systems 49 prosenttia.

Uudessa yrityksessä yhdistyy sekä paperiteknologian että paperikoneautomaation prosessiosaaminen kosteusprofiilituotteisiin erikoistumiseen, jolloin voidaan kehittää uuden sukupolven kosteusprofiilitoimilaitteita. Ne mahdollistavat mittausten, säätöjen ja toimilaitteiden sulauttamisen suoraan paperinvalmistusprosessiin. Tällöin lopputuotteen laatua ja prosessin kustannustehokkuutta voidaan säätää aiempaa tarkemmin. Yhteisyrityksen nimeksi tulee V V N Solutions GmbH ja kotipaikaksi Frankfurt.

V.I.B Systems kuuluu maailman johtaviin paperinvalmistusprosessissa käytettävien kostutinlaitteiden ja höyrylaatikoiden toimittajiin ja sen toimipisteet sijaitsevat Frankfurtissa ja Atlantassa, Georgiassa, USA:ssa.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation kehittää ja toimittaa prosessiautomaatioon ja virtauksensäätöön liittyviä ratkaisuja sellu-, paperi-, öljynjalostus-, petrokemian- ja kemianteollisuudelle sekä energian tuotantoon. Kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Kolmas Metson liiketoiminta-alue on koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.Metso in Twitter