Pörssitiedote toukokuuta 2, 2000 03.00.00 ip. CET

METSO JATKAA HYDRAULIMOOTTOREIDEN VALMISTUSTA

Metso-konserni sopi helmikuussa hydraulimoottoreita valmistavan Valmet Hydraulics Oy:n myymisestä Denison International plc:lle. Kaupan toteuttamisen edellytyksenä olleista ehdoista ei kuitenkaan päästy kaikilta osin sopimukseen sovittuun määräaikaan mennessä. Metso on päättänyt luopua Valmet Hydraulicsin myynnistä ja jatkaa yksikön toimintaa ja kehittämistä osana koneteknologian liiketoiminta-alueella toimivaa Vaihteet ja komponentit –ryhmää.

Vuonna 1999 Jyskässä sijaitsevan Valmet Hydraulicsin liikevaihto oli 17 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 112.

Metson Vaihteet ja komponentit –ryhmä (Santasalo-ryhmä) kehittää, valmistaa ja toimittaa teollisuusvaihteita ja hydraulimoottoreita ja näihin liittyviä huoltopalveluja sekä tarjoaa koneenrakennukseen liittyviä suunnittelu-, valmistus- ja asiantuntijapalveluita. Vuonna 1999 ryhmän liikevaihto oli 103 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 1250.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter