Pörssitiedote toukokuuta 2, 2000 02.03.00 ip. CET

METSO TOIMITTAA HIENOPAPERIKONEEN WILLAMETTELLE YHDYSVALTOIHIN

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet toimittaa hienopaperikoneen Willamette Industriesin Kingsportin tehtaalle Tennesseehen, Yhdysvaltoihin keväällä 2001. Tilaukseen sisältyy osia, jotka on valmistettu indonesialaisen APRIL-ryhmän viivästyneeseen toimitukseen. Tämän toimituksen vaihto-omaisuuden arvostukseen liittynyt epävarmuus on siten poistunut.

Willamette Industriesin tilaus sisältää mm. perälaatikon sekä viira-, puristin- ja kuivatusosat, filmipuristimen, kalanterin, rullaimen ja koneenohjausjärjestelmän. Kesäkuussa 2002 käynnistyvä uusi hienopaperikone on osa tehtaan laajennusprojektia ja korvaa kaksi pienempää hienopaperikonetta. Koneen viiran leveys on 9,35 metriä ja suunniteltu käyntinopeus 1500 metriä minuutissa. Koneella valmistetaan kirjoitus-, paino-, kopio – ja offset-papereita.

Valmet on toimittanut aiemmin useita paperikoneita ja niiden uusintoja Willamette Industriesille, mm. hienopaperikoneet Hawesvillen tehtaalle Kentuckyyn sekä Johnsonburgin tehtaalle Pennsylvaniaan.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen liikevaihto vuonna 1999 oli 1,7 miljardia euroa ja sen henkilöstömäärä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter