Pörssitiedote toukokuuta 12, 2000 10.00.00 ap. CET

METSON KAUPPA BELOITIN HUOLTOTOIMINNOISTA SAATU PÄÄTÖKSEEN


Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueen, Valmetin kauppa amerikkalaisen paperikonevalmistajan Beloitin huolto- ja varaosatoiminnoista on saatu päätökseen. Kauppahinta on maksettu sopimuksen mukaisesti kaupan voimaanastumispäivänä 11.5.2000, jolloin myös ostetut liiketoiminnot ovat siirtyneet Metso-konserniin.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa vuonna 1999 ja sen palveluksessa oli noin 10 600 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.Metso in Twitter