Pörssitiedote toukokuuta 23, 2000 10.04.00 ap. CET

METSON VALMET UUDISTAA KYMIN PK 8:N VALMISTAMAAN PÄÄLLYSTETTYJÄ HIENOPAPEREITA

UPM-Kymmene Oy tilaa Kuusankoskella toimivan PK 8:n uusinnan Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueelta, Valmetilta. Vuonna 1983 käynnistetty, Valmetin toimittama PK 8 uudistetaan tuottamaan päällystettyä hienopaperia. Tilauksen arvo on noin 150 miljoonaa euroa eli 890 miljoonaa markkaa. Uudistettu linja käynnistyy syksyllä 2001.

Valmetin OptiConcept- teknologiaan pohjautuvan toimituksen pääosan muodostaa jälkikäsittelylinja, johon sisältyy uusi erillinen OptiCoater-päällystyskone. Paperikone uudistetaan vastaamaan moderneinta hienopaperiteknologiaa ja sen suunnittelunopeus nostetaan 1 500 metriin minuutissa.

Tilaus sisältää myös muita paperin jälkikäsittelylaitteita, ilmajärjestelmiä ja rullanpakkaus-järjestelmän. Linjan laatu- ja ohjausautomaatiosta vastaa Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation.

8,5 metriä leveän koneen kapasiteetti nousee 400 000 tonniin puuvapaita päällystettyjä papereita. Alunperin joulukuussa 1999 julkistettu muutoshanke on UPM-Kymmenelle strateginen askel päällystettyjen painopapereiden kasvaville markkinoille. Nyt sovitut toimitukset perustuvat UPM-Kymmenen ja Valmetin laajaan yhteistyöhön puuvapaiden päällystettyjen hienopapereiden valmistuksen ja tuotteiston kehittämisessä.

Tilaus toimitetaan Valmetin Järvenpään, Jyväskylän, Hollolan, Raision ja Turun tehtailta sekä Neles Automationin Tampereen yksiköstä.

Kymi Paper Oy, jonka vuosikapasiteetti on 800 000 tonnia päällystettyjä ja päällystämättömiä papereita sekä 525 000 tonnia valkaistua sellua, kuuluu UPM-Kymmene Fine Paperiin, joka on yksi Euroopan johtavia hienopapereiden tuottajia. Sen kahden tehtaan, Kymi Paper Oy:n ja saksalaisen Nordland Papier AG:n Saksassa sekä Kiinassa toimivan osakkuusyhtiön yhteenlaskettu tuotantokyky on noin 2,3 miljoonaa tonnia graafisessa teollisuudessa ja liike-elämän viestinnässä käytettäviä päällystettyjä ja päällystämättömiä paperilajeja. UPM-Kymmene Fine Paper kuuluu UPM-Kymmene-konserniin, joka on yksi maailman suurimpia painopapereiden tuottajia.

Valmet Oy on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 mrd euroa ja henkilöstön määrä noin 10600. Valmet on osa Metso-konsernia, jonka muut liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia ja koneteknologia.

Metso in Twitter