Pörssitiedote kesäkuuta 5, 2000 10.00.00 ap. CET

METSO PANOSTAA PROSESSITEOLLISUUTTA PALVELEVAAN MATERIAALITEKNOLOGIAAN

Metso-konserni on ostanut Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran omistaman kolmanneksen Santasalo Powdermet Oy:n osakekannasta. Metso omisti jo aiemmin kaksi kolmannesta Santasalo Powdermet Oy:stä. Omistusjärjestely tukee Metson keskittymistä prosessiteollisuuden palvelemiseen. Materiaaliteknologialla on keskeinen asema kehitettäessä tehokkaampia prosesseja ja kestävämpiä prosessilaitteita.

Santasalo Powdermet Oy on materiaaliteknologian asiantuntijayritys, joka on erikoistunut pulverimetallurgian hyödyntämiseen koneenosien valmistuksessa. Sen palveluksessa on 15 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Vuonna 1999 yrityksen liikevaihto oli 6 miljoonaa euroa. Santasalo Powdermet Oy on osa Metson koneteknologian liiketoiminta-alueeseen kuuluvaa Santasalo-ryhmää.

Metson Vaihteet ja komponentit –ryhmä (Santasalo) kehittää, valmistaa ja toimittaa teollisuusvaihteita ja hydraulimoottoreita ja näihin liittyviä huoltopalveluja sekä tarjoaa koneenrakennukseen liittyviä suunnittelu-, valmistus- ja asiantuntijapalveluita. Vuonna 1999 ryhmän liikevaihto oli 103 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 1250.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter