Pörssitiedote kesäkuuta 26, 2000 01.00.00 ip. CET

METSO TOIMITTAA RUISKUTUSSUUTTIMIA MAN B&W:N DIESELMOOTTOREIHIN

Metso-konsernin koneteknologian liiketoiminta-alueeseen kuuluva Santasalo Powdermet ja tanskalainen MAN B&W Diesel A/S ovat solmineet pitkäaikaisen maailmanlaajuisen toimitussopimuksen suurten dieselmoottoreiden polttoaineen ruiskutussuuttimista. Santasalon pulverimetallurgisesti valmistamien suuttimien väsymis-, kulumis- ja korroosio-ominaisuuksien avulla voidaan parantaa moottorien käytön taloudellisuutta. Suuttimien tuotantotoimitukset käynnistyvät välittömästi.

MAN B&W on maailman johtavia dieselmoottoriteknologian kehittäjiä ja toimittajia.

Metson koneteknologian Santasalo-ryhmään kuuluva Santasalo Powdermet on materiaaliteknologian asiantuntijayritys, joka on erikoistunut pulverimetallurgian hyödyntämiseen koneenosien valmistuksessa. Sen palveluksessa on 15 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Vuonna 1999 yrityksen liikevaihto oli 6 miljoonaa euroa.

Metson Vaihteet ja komponentit –ryhmä (Santasalo) kehittää, valmistaa ja toimittaa teollisuusvaihteita ja hydraulimoottoreita ja näihin liittyviä huoltopalveluja sekä tarjoaa koneenrakennukseen liittyviä suunnittelu-, valmistus- ja asiantuntijapalveluita. Vuonna 1999 ryhmän liikevaihto oli 103 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 1250.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter