Pörssitiedote kesäkuuta 6, 2000 02.00.00 ip. CET

METSO UUDISTAA WEYERHAEUSERIN HIENOPAPERIKONEEN KANADASSA

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on saanut kanadalaiselta Weyerhaeuser Co:lta Drydenissa, Ontariossa sijaitsevan hienopaperikoneen uudistustilauksen. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2001 toiselle neljännekselle. Drydenin hanke on merkittävä projekti Kanadan paperiteollisuudelle, jonka investointitahti on pitkään ollut melko vaatimatonta.

Toimitus sisältää massanvalmistuslinjan uudistuksen, puristinosan ja kuivatusosan uusinnan sekä ilmajärjestelmän parannuksen. Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation toimittaa uudistushankkeeseen värähtelynvalvontajärjestelmän.

Weyerhaeuser Company (NYSE: WY) on maailman suurimpia sellun ja paperin valmistajia. Vuonna 1999 yrityksen liikevaihto oli 12,3 miljardia dollaria ja sillä on toimintaa 13 maassa.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter