Pörssitiedote kesäkuuta 14, 2000 03.00.00 ip. CET

METSON AUTOMAATIO JA SÄÄTÖTEKNOLOGIA VAHVISTAA ÄLYKKÄISIIN VENTTIILEIHIN LIITTYVÄÄ OSAAMISTAAN


Metso-konsernin automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation on sopinut ostavansa yhdysvaltalaisen venttiilien valvonta- ja ohjausjärjestelmien toimittajan, StoneL Corporationin Minnesotasta. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen elokuun alussa. Kauppahintaa ei julkisteta.

Ostettava yritys fuusioidaan Neles Automationin Jamesbury-divisioonaan, joka on johtavia teollisuuden automaatti- ja käsikäyttöisten venttiilien sekä toimilaitteiden valmistajia ja toimittajia. Jamesbury-divisioona toimii Pohjois-Amerikassa.

StoneL on erikoistunut älykkääseen venttiiliteknologiaan ja erityisesti asennoittimien valmistukseen. Yrityksen tuotetarjonta kattaa tavanomaisten käyttökohteiden lisäksi vaativien erityisprosessin ratkaisut. StoneL Corporationin tuotteet täydentävät Jamesburyn omaa tuotetarjontaa, mikä mahdollistaa sekä tuotetarjonnan että asiakaskunnan laajentamisen. Ostettavan yrityksen palveluksessa on 30 henkilöä.

Metson automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue Neles Automation kehittää ja toimittaa prosessiautomaatioon ja virtauksensäätöön liittyviä ratkaisuja sellu-, paperi-, öljynjalostus-, petrokemian- ja kemianteollisuudelle sekä energian tuotantoon. Vuonna 1999 liiketoiminta-alueen liikevaihto oli 599 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 4 350.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter