Pörssitiedote heinäkuuta 7, 2000 03.33.00 ip. CET

METSO OSTAA SVEDALAN OSAKKEISIIN OIKEUTTAVIA OPTIOITA

Metso-konserni on tänään sopinut ostavansa Svedala Industri AB:n 321 000 osakkeeseen oikeuttavat optio-oikeudet Svedalan ylimpään johtoon kuuluvalta 20 henkilöltä. Metson ostamat optio-oikeudet ovat Custos AB:n Svedalan johdolle antamia optioita. Optiot ovat osa Custos AB:n optio-ohjelmaa ja niiden perusteella tapahtuva osakkeiden merkintä-aika päättyy 11.7.2000, johon mennessä Metso aikoo käyttää nämä optiot. Ostohinta vastaa osakkeiden markkinahintaa lisättynä summalla, joka perustuu Svedalan osakkeista maksettuun summaan tehdyn julkisen ostotarjouksen päättyessä.

Metso-konserni ilmoitti 21.6.2000 päätöksestään tehdä julkinen ostotarjous Svedala Industri AB:n osakekannasta hintaan 185 Ruotsin kruunua osakkeelta. Ostotarjousesite julkistetaan heinäkuussa viikolla 28.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, kiven ja mineraalien käsittely sekä automaatio- ja säätöteknologia. Vuonna 1999 Metson liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja konsernin palveluksessa oli noin 23 000 työntekijää. Metso Oyj noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter