Pörssitiedote elokuuta 25, 2000 02.00.00 ip. CET

METSON VALMET TÄYDENTÄÄ YHTEISTYÖSOPIMUKSELLA MASSANKÄSITTELYN RATKAISUJAAN


Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Valmet, on solminut paperinvalmistuksen hylynkäsittelytekniikan ja -laitteiden markkinointia koskevan yhteistyösopimuksen Megatrex Oy:n kanssa. Valmet täydentää sopimuksella päällystettyjen papereiden massankäsittelyyn tarjoamia ratkaisujaan.

Megatrex Oy:n kehittämällä tekniikalla pystytään keräämään talteen ja käsittelemään päällystettyjen papereiden valmistuksessa syntyvän hylyn sisältämiä päällyste- ja täyteaineita. Uusi tekniikka pienentää siten paperinvalmistuksen päällyste- ja täyteainekustannuksia. Samalla kaatopaikalle päätyvän hylyn määrä vähenee huomattavasti ja tuotannon ympäristöä kuormittavat vaikutukset pienenevät. Perinteisellä tekniikalla näitä paperihylyn sisältämiä mineraaleja ja pigmenttejä ei ole pystytty tehokkaasti ottamaan talteen uudelleen käyttöä varten.

Kylmäkoskella toimiva Megatrex Oy kehittää laitteita ja teknologiaa lähinnä erilaisten mineraalien ja kuituseosten partikkelien erotteluun ja sekoitukseen. Yrityksen liikevaihto on noin 1,7 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 10 henkilöä.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
Metso in Twitter