Pörssitiedote elokuuta 16, 2000 10.00.00 ap. CET

METSON VALMET TOIMITTAA KAKSI PEHMOPAPERIKONETTA PROCTER & GAMBLELLE


Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet toimittaa Procter & Gamblelle Yhdysvaltoihin kaksi kokonaista pehmopaperikonetta. Niistä ensimmäinen käynnistyy heinäkuussa 2001, lisäten kapasiteettia 75 000 tonnilla. Toinen kone käynnistyy myöhemmin määriteltävänä ajankohtana. Tilaukset ovat osa Procter & Gamblen Mehoopanyssä, Pennsylvaniassa sijaitsevan tehtaan laajennusinvestointia, jonka kokonaisarvo on 350 miljoonaa dollaria.

Tammi-kesäkuussa 2000 Valmetin saamien uusien tilausten arvo lähes kaksinkertaistui 1213 miljoonaan euroon viime vuoden ensimmäiseen puoliskoon verrattuna. Kokonaisia uusia pehmopaperikoneita tilattiin seitsemän, joista kolme toimitetaan Yhdysvaltoihin, kolme Eurooppaan ja yksi Latinalaiseen Amerikkaan. Useimmissa tilatuista koneista hyödynnetään TAD- (Through Air Drying) läpivirtauskuivatusmenetelmää, jonka avulla valmistetaan markkinoiden korkealaatuisinta pehmopaperia. Pehmopaperikoneiden tilausten yhteisarvo on 180 miljoonaa dollaria. Procter & Gamblelle toimitettavat pehmopaperikoneet sisältyvät tammi-kesäkuun 2000 tilauskantaan.

Pehmopaperin ja pehmopaperituotteiden kysyntä on kasvanut noin 30 prosenttia viimeisten viiden vuoden aikana, minkä vuoksi lähinnä Yhdysvalloissa ja Euroopassa useat johtavat pehmopaperinvalmistajat ovat julkistaneet laajentumissuunnitelmia. Lisäksi keskikokoiset valmistajat ovat etenkin Euroopassa nostamassa tuotantokapasiteettiaan uuden teknologian mahdollistamalle tasolle.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Vuonna 1999 Valmetin liikevaihto oli 10,2 miljardia markkaa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter