Pörssitiedote elokuuta 21, 2000 10.00.00 ap. CET

METSON VALMET VAHVISTAA HUOLTOTOIMINTAANSA BRASILIASSA

Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet laajentaa huoltotoimintaansa Brasiliassa. Se on solminut brasilialaisen Beloit Industrial Ltda. -yhtiön kanssa aiesopimuksen, jolla se hankkii omistukseensa pääosan Campinasissa, Sao Paulon osavaltiossa sijaitsevasta tehtaasta. Kauppaan sisältyy tontti, rakennukset sekä koneet ja laitteet. Tehtaan nykyisestä henkilöstöstä osa siirtynee Valmetin palvelukseen myöhemmin syksyllä. Kauppahinta on 7,2 miljoonaa dollaria.

Tavoitteena on toimittaa uudesta tehtaasta ensisijaisesti huoltopalveluja Brasiliaan ja muualle latinalaiseen Amerikkaan.

Huoltoverkosto kattaa kaikki tärkeimmät markkina-alueet eri puolilla maailmaa. Huoltokeskuksia on ennestään 31 useissa Euroopan maissa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja Aasiassa ja niiden palveluksessa on noin 2 800 henkeä. Parhaillaan on rakenteilla huoltokeskus Shanghain lähistölle Wuxiin, Kiinaan.

Kauppa liittyy aiemmin keväällä tehtyyn Beloitin telapinnoitustoiminnan sekä varaosa- ja huoltotoiminnan ostoon. Se tukee Metson Future Care –liiketoimintakonseptia, jolla Metso vahvistaa asemaansa nopeasti kasvavilla ylläpito- ja modernisointimarkkinoilla.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja kuitulevyteollisuuden teknologia-, järjestelmä- ja laitetoimittaja. Vuonna 1999 liiketoiminta-alueen liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 10 600.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson liiketoiminta-alueet ovat kuitu- ja paperiteknologia, automaatio ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Vuonna 1999 Metson liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter