Pörssitiedote tammikuuta 16, 2001 03.06.03 ip. CET

METSO ON SAANUT YLI 80 MILJOONAN EURON KUITUTEKNOLOGIATILAUKSET

Metso Paper on kahden viime kuukauden aikana saanut yhteensä yli 80 miljoonan euron arvosta puunkäsittely- ja kuituteknologian tilauksia. Laitteet toimitetaan vuoden 2001 lopulla ja vuonna 2002.

Votorantim Celulose e Papel (VPC) –yhtiölle toimitetaan uusi kuitulinja asiakkaan Jacareissa Brasiliassa sijaitsevan tehtaan laajennushankkeeseen. Uusi kuitulinja tuottaa valkaistua eukalyptus-sellua ja sen on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2002 lopulla. Viime vuoden marraskuussa Metso Paper sai samalta asiakkaalta tilauksen täydellisen sellun kuivatuslinjan toimittamisesta.

Oji Paper on tilannut korkeasakeus-otsonidelignifiointiprosessin Nichinan tehtaalleen Japanissa. Otsonidelignifioinnin avulla tehdas pystyy vähentämään valkaisuprosessinsa aiheuttamaa ympäristökuormaa. Uudistetun valkaisuprosessin käyttöönotto tapahtuu vuoden 2001 lopussa.

Toimitus Arkangelin sellu- ja paperitehtaalle Venäjälle käsittää klooridioksilaitoksen laitteistot, joiden avulla lehtipuulinjan valkaisuprosessi muutetaan ECF-valkaisuksi (alkuainekloorivapaa). Tilaus käsittää myös prosessin DCS –ohjaussysteemin (Distributed Control System), jonka toimittaa Metso Automation. Laitoksen käyttöönotto on suunniteltu tapahtuvaksi vuoden 2001 lopussa.

Lisäksi Klabin Riocell, Rio Grande do Sul Brasiliassa on tilannut hakkeenkäsittelyjärjestelmän, sellun arkkileikkurin sekä paalaamon modernisoinnin. Myllykoskelle Metso toimittaa puolestaan pöllien lajittelujärjestelmän, kuorenmurskaimen sekä kuljettimia puulle ja kuorelle. Pesun parannukseen on Willamette Industries, Inc. tilannut Kingsportin tehtaalleen Tenneseessä, Yhdysvalloissa TwinRoll-pesupuristimen. Tilaus pesuprosessin modernisoimiseksi Ceasa Ence Navian tehtaalla Espanjassa käsittää neljän käytössä olevan rumpupesurin uusinnan sekä uuden TwinRoll- pesupuristimen.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter