Pörssitiedote tammikuuta 23, 2001 10.08.56 ap. CET

METSO TOIMITTAA NOIN 110 MILJOONAN EURON PAPERIKONEEN PAPIERFABRIK PALMILLE

Metso Paper toimittaa saksalaiselle Papierfabrik Palm GmbH & Co:lle suuren paperinvalmistuslinjan päälaitteet. Uusi tuotantolinja valmistuu Lounais-Saksan Wörthiin rakennettavaan uuteen tehtaaseen. Toimitettava paperikone on maailman suurin. Linja käynnistyy lokakuun alussa vuonna 2002.

Metso Paperin toimituksen pääosat ovat täydelliset kiertokuitulinjat ja massankäsittelyjärjestelmät, paperikone, kaksi pituusleikkuria ja rullankäsittelyjärjestelmät. Yhteensä 2000 tonnin päiväkapasiteettiin yltävien kiertokuitulinjojen avainprosessit sisältävät pulpperoinnin, karkea- ja hienolajittelut, fraktioinnin, saostuksen, dispergoinnin, jälkijauhatuksen ja kaikki näihin liittyvät suunnittelupalvelut.

Paperikoneen viiran leveys on 11 metriä ja suunnittelunopeus 1800 m/min. Tämä mahdollistaa noin 600 000 tonnin vuosituotannon. Tuotevalikoima koostuu 60 – 150 g/m² -painoisista pakkauskartongeista.

Metso Engineeringiin kuuluva Metso Drives toimittaa paperikoneen kaikki mekaaniset käytöt.

Papierfabrik Palm on yksi Euroopan kokeneimmista keräyskuidun käyttäjistä. Palm-ryhmään kuuluu tällä hetkellä kolme paperitehdasta sekä lukuisia jalostus- ja pakkauslaatikkotehtaita. Ennen nyt käynnistettävää projektia yhtiöryhmän vuotuinen tuotantokyky on 750 000 tonnia paperia ja yli 600 miljoonaa neliömetriä aaltopahvia. Vuonna 2000 Palm-ryhmän liikevaihto oli DEM 1 miljardia ja sen palveluksessa oli noin 2400 henkilöä.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.


Metso in Twitter