Pörssitiedote tammikuuta 2, 2001 11.14.14 ap. CET

METSON LIIKETOIMINTA-ALUEIDEN UUDET NIMET REKISTERÖITY

Metso-konserni on tänään rekisteröinyt liiketoimintojensa nimet Metso-alkuisiksi. Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue toimii vuoden alusta Metso Paper Oy –nimellä, ruotsiksi Metso Paper Ab ja englanniksi Metso Paper, Inc. Kiven ja mineraalien käsittelyryhmän nimeksi tuli Metso Minerals Oy, ruotsiksi Metso Minerals Ab ja englanniksi Metso Minerals, Inc. Automaatio- ja säätöteknologian liiketoiminta-alue sai nimekseen Metso Automation Oy, ruotsiksi Metso Automation Ab ja englanniksi Metso Automation Inc.

Lisäksi vaihteiden ja komponenttien valmistajan nimeksi tuli Metso Engineering Oy, ruotsiksi Metso Engineering Ab ja englanniksi Metso Engineering, Inc.

Metso-konsernin toimitusjohtajana 1.1.2001 aloittanut Tor Bergman on valittu Metso Paper Oy:n, Metso Automation Oy:n, Metso Minerals Oy:n sekä erikoisautojen valmistajan Valmet Automotive Oy:n hallitusten puheenjohtajaksi 1.1.2001 alkaen.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 1999 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 23 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter