Pörssitiedote lokakuuta 1, 2001 10.01.44 ap. CET

METSO TOIMITTAA LWC-PAPERIN VALMISTUSLINJAN KIINAAN

Metso Paper on saanut LWC-aikakaus- ja sanomalehtipaperin valmistukseen soveltuvan paperinvalmistuslinjan tilauksen Jilin Paper Co., Ltd:ltä Kiinasta. Pohjois-Kiinaan Jiliniin rakennettava linja käynnistyy loppuvuodesta 2002. Tilauksen arvo on yli 70 miljoonaa euroa.

Uuden tuotantonlinjan paperikoneen suunnittelunopeus on 1600 m/min ja viiran leveys 6 950 mm. Valmistettavan LWC-paperin pääpainoluokka tulee olemaan 60 g/m2, mutta kone soveltuu myös neliöpainoltaan 45 grammaisen sanomalehtipaperin tuotantoon. Paperikoneen lisäksi tilaukseen kuuluu massankäsittelylaitteisto, pituusleikkuri sekä prosessikemikaalien käsittelyjärjestelmä.

Puolentoista miljoonan asukkaan Jilinin kaupungissa sijaitsevan uuden tehdasalueen rakennustyöt ovat alkaneet. Koneasennukset alkavat vuoden 2002 puolivälissä. Kiinan pohjoisosassa sijaitsevaan Jilinin provinssiin rakennettava tehdas tulee hyödyntämään kuidunlähteenään paikallisia haapa- ja lehtikuusimetsiä ja -istutuksia.

Jilin Paper Co., Ltd. kuuluu Kiinan valtion omistamiin suuriin yhtiöihin. Yhtiön pääliiketoiminta-alue on ollut sanomalehtipaperin tuotanto. Uusi LWC-tuotantolinja tarjoaa yhtiölle mahdollisuuden laajentaa liiketoimintojaan myös päällystettyjen aikakauslehtipaperilajien tuotantoon.

Kiinasta on tullut Metso Paperin merkittävimpiä markkina-alueita. Aiemmin tänä vuonna Metso Paper sai pakkauskartonkikonetilauksen Kaakkois-Kiinassa sijaitsevaan Guangdongin provinssiin. Vuonna 1989 Metso Paper perusti Xianiin paperikoneita valmistavan yhteisyrityksen, jonka myyntikonttorit ja huoltokeskukset sijaitsevat Pekingissä, Shanghaissa ja Wuxissa.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.

Metso in Twitter