Pörssitiedote marraskuuta 13, 2001 12.03.33 ip. CET

METSO LASKEE LIIKKEESEEN EURO-MÄÄRÄISEN JOUKKOVELKAKIRJALAINAN

Metso Oyj, jonka luottoluokitukset ovat Baa2 (stable) / BBB+ (negative), aikoo laskea liikkeeseen euromääräisen joukkovelkakirjalainan, mikäli markkinatilanne sen sallii. Lainan dokumentaatio perustuu Metson Euro Medium Term Note (EMTN) -ohjelmaan. Lainalla hankittavat varat on tarkoitus käyttää joidenkin pankkilainojen jälleenrahoitukseen sekä Metson normaalin liiketoiminnan rahoittamiseen. Lainajärjestelyyn liittyvät sijoittajatapaamiset järjestetään ensi viikolla Euroopassa. Lainan pääjärjestäjänä toimii Schroder Salomon Smith Barney.

Kopio EMTN-ohjelman esitteestä on saatavissa Metsosta, puh. 020 484 3254.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.Metso in Twitter