Pörssitiedote marraskuuta 29, 2001 06.13.50 ip. CET

METSO LASKI LIIKKEESEEN JA HINNOITTELI 500 MILJOONAN EUROMÄÄRÄISEN JOUKKOVELKAKIRJALAINAN

Metso Oyj, jonka luottoluokitukset ovat Baa2/BBB+ laski tänään liikkeeseen ja hinnoitteli 500 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan. Lainan liikkeeseen laskua edelsivät yhtiön neljän päivän aikana järjestämät lukuisat sijoittajatapaamiset Euroopassa.

Joukkovelkakirjalainaa merkitsi suuri joukko tunnettuja eurooppalaisia institutionaalisia sijoittajia yhtiön rahoituksellisten tavoitteiden mukaisesti. Vahvasti edustettuina olivat erityisesti saksalaiset, iso-britannialaiset ja pohjoismaiset sijoittajat.

Laina erääntyy 11.12.2006. Emissio hinnoiteltiin +200 korkopistettä (bp) yli viiden vuoden koronvaihtosopimusten keskihinnan ja antaa 6,25 prosentin nimelliskoron.

Lainan pääjärjestäjänä toimi Schroder Salomon Smith Barney.

Aiemmin ilmoitetun mukaisesti yhtiö aikoo käyttää varat tänä vuonna toteutettua Svedala-kauppaa varten otettujen pankkilainojen jälleenrahoittamiseen.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.

Metso in Twitter