Pörssitiedote marraskuuta 16, 2001 12.18.46 ip. CET

METSO PAPER AVASI HUOLTOKESKUKSEN STATELINESSA, USA:SSA

Metso Paper avasi uuden huoltokeskuksen 15. marraskuuta 2001 Statelinessa, USA:ssa. Beloitin kaupungissa Wisconsinissa sijaitseva 8 000 m² huoltokeskus vastaa vara- ja kulutusosien keskitetystä jakelusta USA:ssa sekä tiettyjen komponenttien kokoonpanosta ja huollosta. Huoltokeskus toimii myös kuitu- ja paperinvalmistuslinjojen kenttä- ja huoltopalveluista vastaavan henkilöstön tukipisteenä. Huoltokeskuksessa on 170 työntekijää.

Uusi huoltokeskus vahvistaa Metso Paperin asemaa Pohjois-Amerikan markkinoilla mahdollistamalla entistä paremmat valmiudet huoltaa konekantaa. Huoltoverkoston vahvistaminen on osa Metso Future Care -liiketoimintakonseptia, jonka tavoitteena on asiakkaan prosessin kilpailukyvyn ylläpitäminen koko prosessin elinkaaren ajan.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Metso Paper on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden sekä jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Metson muita ydinliiketoimintoja ovat kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.

Metso in Twitter