Pörssitiedote marraskuuta 27, 2001 02.31.38 ip. CET

METSO PERUSTAA UUDEN HUOLTOTEKNOLOGIAKESKUKSEN JÄRVENPÄÄHÄN

Metso Paper perustaa uuden huoltoteknologiakeskuksen Järvenpäähän. Keskus tarjoaa uudet toimitilat 150 henkilölle. Tammikuussa 2003 avattava keskus mahdollistaa paperikoneiden jälkikäsittelylaitteiden entistä tehokkaamman huollon, tuotekehityksen ja tuotteistamisen sekä asiakaskoulutuksen. Keskus on osa Metso Future Care -konseptia, jonka tavoitteena on asiakkaan prosessin kilpailukyvyn ylläpitäminen koko prosessin elinkaaren ajan.

Järvenpäähän rakennettava uusi 3300 m² rakennus sisältää tilat etädiagnostiikkakeskukselle, asiakaskoulutukselle sekä paperikoneiden jälkikäsittelylaitteiden huoltoon erikoistuneille asiantuntijoille. Uusinta tietoteknologiaa hyödyntävä etädiagnostiikkakeskus koostuu valvomosta ja sen yhteydessä sijaitsevista tukitoiminnoista. Etädiagnostiikkakeskuksen palvelun piiriin voidaan liittää mm. kunnonvalvonta- ja kunnossapitojärjestelmät sekä tuotannonhallinnan ja prosessin informaatiojärjestelmät. Aiemmin Metso on avannut sellu- ja paperiteollisuutta palvelevat etädiagnostiikkakeskukset Jyväskylässä ja Tampereella.

Huoltoteknologiakeskus on osa Metso Paper Servicen tuoteryhmää, joka työllistää 3000 henkilöä 41 huoltokeskuksessa ympäri maailmaa.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.Metso in Twitter