Pörssitiedote joulukuuta 12, 2001 12.32.19 ip. CET

METSO TOIMITTAA LWC-PAPERINVALMISTUSLINJAN KIINAAN

Metso Paper on saanut tilauksen LWC-aikakauslehtipaperin valmistuslinjan toimittamisesta kiinalaiselle Yueyang Paper Groupille. Hunanin maakunnan Yueyangiin toimitettava valmistuslinja on suunniteltu käynnistyvän kesällä 2003. Tilauksen arvo on noin 74 miljoonaa euroa (65 miljoonaa dollaria).

Toimituksen keskeisen osan muodostaa uusi paperikone, joka on suunniteltu nopeudelle 1600 m/min. Paperiradan puhtaaksileikattu leveys on 6,3 metriä. Linjalla tuotetaan pääasiassa neliöpainoltaan 60 g/m² paperia, jonka keskeisenä raaka-aineena käytetään paikallisesti tuotettavaa poppelisellua.

Toimitukseen sisältyy Metso Automationin toimittama ohjausjärjestelmä.

Yueyangin tehtaan sijainti Jangtsejokeen liittyvän Dongtingjärven äärellä mahdollistaa joustavan vesiliikenneyhteyden Shanghaihin. Yueyangin ja Changhsan välille valmistuu myös uusi moottoritie ensi vuoden loppuun mennessä. Yueyang Paper Group on valtion yhtiö, joka harkitsee pörssilistautumista.

Metso Paper on saanut aiemmin tänä vuonna Kiinasta kahden suuren koneen tilaukset: linerkartonkikone Guangdongiin ja LWC-paperikone Jiliniin. Metso Paperilla on yhteisyrityksenä toimiva paperikonetehdas Xianissa, myyntitoimisto Beijingissä ja uusi Service-liiketoiminnan teknologiakeskus Wuxissa.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.

Metso in Twitter