Pörssitiedote joulukuuta 17, 2001 01.01.36 ip. CET

METSO UUDISTAA MONDIN PAPERIKONETTA ETELÄ-AFRIKASSA

Metso Paper on saanut tilauksen Mondi Limited -yhtiön Merebankin tehtaan paperikoneen uusimisesta Durbanissa, Etelä-Afrikassa. Hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Uudistettu kone käynnistyy maaliskuussa 2003.

Tilaus koostuu lyhyen kierron uudistuksesta, perälaatikosta, viira-, puristin- ja kuivatusosien komponenteista, pulpperista sekä OptiDoserilla varustetusta filmipuristimesta. Lisäksi tilaukseen sisältyy Metso Automationin ohjausjärjestelmä.

Uudistukset mahdollistavat Mondille aiempaa kevyempien paperilajien tuotannon ja parantavat samalla tuotannon laatua ja tehokkuutta. Metso asensi äskettäin tehtaan PK 3 -koneeseen filmipuristimen.

Mondi Paper on Etelä-Afrikan johtava painopapereiden, itsejäljentävien papereiden sekä toimistopapereiden tuottaja. Tehtaan tämänhetkinen tuotantokapasiteetti on 230 000 tonnia sanomalehtipaperia ja puhelinluettelopaperia, 100 000 tonnia SC-aikakauslehtipaperia ja 210 000 tonnia päällystämätöntä puuvapaata paperia.


Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.

Metso in Twitter