Pörssitiedote joulukuuta 21, 2001 11.16.08 ap. CET

NIMITYS METSON KONSERNIVIESTINNÄSSÄ

Metso-konsernin viestintäjohtajaksi on 1.1.2002 alkaen nimitetty KTM Helena Aatinen vastuualueenaan sisäinen ja ulkoinen viestintä, sijoittajaviestintä, niiden kehittäminen sekä mediasuhteet. Metson nykyinen viestintäjohtaja Tarja Kivelä siirtyy johtajaksi viestinnän erityistehtäviin keskittyen yrityskuvan kehittämiseen.

Sekä Helena Aatinen että Tarja Kivelä raportoivat varatoimitusjohtaja Sakari Tammiselle.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.Metso in Twitter