Pörssitiedote joulukuuta 14, 2001 03.04.49 ip. CET

VALMET AUTOMOTIVEEN NIMETTY UUSI HALLITUS

Metso-konserniin kuuluvan Valmet Automotiven hallituksen kokoonpano on muuttunut. Metson hallitus on nimennyt Valmet Automotiven hallitukseen Metson toimitusjohtaja Tor Bergmanin, joka toimii puheenjohtajana, sekä varatoimitusjohtaja Sakari Tammisen.

Valmet Automotivesta 10 prosentin omistusosuuden lokakuussa 2001 hankkinut ThyssenKrupp Automotive AG on nimennyt Valmet Automotiven hallitukseen liiketoiminnan kehitysjohtaja Christian Krutoffin.

Valmet Automotiven toimitusjohtajana jatkaa edelleen Tapio Kuisma.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso osti 14.9.2001 ruotsalaisen kiven ja mineraalien käsittelylaitteiden ja huoltopalveluiden toimittajan Svedala Industri AB:n. Metson ja Svedalan yhdistetty liikevaihto on noin 5,4 miljardia euroa (vuonna 2000) ja henkilöstön määrä yhteensä noin 32 000.

Metso in Twitter